PWN

VGM coördinator / veiligheidskundige

LocatieNoord-Holland
Aantal uur32-40
VakgebiedAdvies

Sta jij ervoor om op een constructieve manier onze veiligheidscultuur verder te versterken door in goed contact te staan met de PWN omgeving? Adviseer, initieer en implementeer jij graag praktisch verbeteringen die ervoor zorgen dat we veilig kunnen werken aan het continu leveren van schoon drinkwater? Word de onmisbare schakel tussen beleid en praktijk en help ons om elke druppel veilig te leveren, als één van de drie gevraagde collega’s bij het team Installatieonderhoud (Productie), Procesvoering (Productie) of Service en Onderhoud Leidingen (Distributie) in deze nieuwe functie!

Wat ga je doen?

PWN zorgt dagelijks voor schoon en betrouwbaar drinkwater en werkt daarnaast aan een toekomstbestendige drinkwatervoorziening door middel van meerdere grote projecten. De dagelijkse operatie, het onderhoud aan onze assets en de uitvoering van onze projecten willen we op een veilige manier doen. Als VGM coördinator ben je samen met je collega’s het dagelijkse VGM aanspreekpunt en dé schakel voor verbetering door zowel de operatie te adviseren als verbeteringen hands-on op te pakken of te initiëren.

In deze functie: 

  • ben je het dagelijkse VGM aanspreekpunt voor de operatie, bestaande uit de procesvoering, het onderhoud en de projecten op het gebied van leidinginfra en installaties;
  • stel jij je actief op als de rechterhand van de leidinggevenden in de operatie en adviseer je over VGM gerelateerde zaken en verbeteringen;
  • ben je de verbinding tussen de dagelijkse operatie en de KAM-adviseur, help je met het implementeren van Arbobeleid en zet je hier nazorg op;
  • help je met het opstellen van de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RIE) en het uitvoeren van daaruit voortvloeiende maatregelen en voer je wijzigingen door in de RIE;
  • draag je bij aan het opstellen van procedures en richtlijnen en voer je incident onderzoek uit of help je daarbij;
  • zorg je voor voorlichting, instructies en toolboxen voor medewerkers plus coach je hen op de inhoud;
  • loop je veiligheidsrondes en andere controles op gebied van VGM en bent hiervoor graag op pad;
  • toets je de praktijk op de naleving van wettelijke- en beleidsuitgangspunten, rapporteer je hierover en werk je in contact hierover prettig en doelgericht samen met onze collega’s en leveranciers.

Jouw werkdag (verschilt afhankelijk van waar je gaat werken: bij de teams onder sector Productie of het team onder sector Distributie):

Je start de dag met een analyse van de planning van de werkzaamheden die voor volgende week zijn gepland op de productielocatie en toetst of er bijzonderheden zijn in de bijbehorende werkvergunningen. Daarna loop je  op basis van de werkzaamheden die voor vandaag gepland zijn op de productielocatie, met een asset supervisor een algemene ronde over het productieterrein en ga je naar één van de werkzaamheden die in uitvoering zijn. Voor de lunch maak je nog even een afspraak met onderhoud over een RIE.

Na de lunchpauze en een fijne wandeling, bezoek je een leidingproject en sluit je aan bij een werkoverleg op een steunpunt van de monteurs. Je geeft op verzoek van de teammanager een presentatie over ‘werken in besloten ruimte’. Voordat je afsluit, evalueer je via Teams samen met de KAM-adviseur het beleid ‘werken in besloten ruimte’ en adviseren jullie de teammanager over aanpassing van de werkwijze. Met een tevreden gevoel sluit je de dag af, na de planning voor morgen te hebben doorgenomen.

Hoe ga jij het verschil maken?

Met jouw veelzijdige expertise breng je een perfecte balans van (veiligheids)technische kennis, analytisch vermogen, communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht. In samenwerking met je collega's zet je deze kwaliteiten in om een veilige en gezonde werkomgeving te creëren en te waarborgen.

Wat heb je nodig om succesvol te kunnen zijn?

  • Je hebt minimaal een MBO4+ werk- en denkniveau, hetgeen blijkt uit een afgeronde MBO4 opleiding in een technische richting, aangevuld met een MVK-diploma.
  • Je hebt inhoudelijk ervaring met het uitvoeren van incidentonderzoek, bent bekend met onder andere de volgende termen: procesveiligheid, werkvergunningen, LOTO(TO).
  • Je hebt kennis en ervaring in een industriële omgeving en/of met leidinginfrastructuur in de openbare ruimte (en het is een pré als je R-DLP bent).
  • Je bent onderscheidend omdat je analytisch, adviesvaardig en communicatief sterk bent.
  • Daarnaast weet je van aanpakken, bouw je aan vertrouwen op alle niveaus, laat je je niet gauw uit het veld slaan en ben je in staat om mensen mee te krijgen.
  • Verder ben je proactief en resultaat- en samenwerkingsgericht. 

Wat hebben wij jou te bieden?

PWN biedt geweldige uitdagingen en kansen. Zoals water altijd de weg van de minste weerstand vindt, geven wij talenten alle ruimte om ook volledig tot zijn recht te komen. We bieden je uitstekende arbeidsvoorwaarden met uitgebreide mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling, waaronder een employability (ontwikkel) budget van €1.000,- in 3 jaar. Tevens vinden wij een gezonde werk-privé balans belangrijk en doen er alles aan om dat te faciliteren. Zo ben je binnen PWN heel zelfstandig en bieden we je flexibele werkplekken en -tijden.

Je hebt recht op een Flexibele arbeidsvoorwaardenbudget (FAB) van 22,11% per maand. Dit budget omvat onder andere je vakantiegeld, extra vakantiedagen en de eindejaarsuitkering. Tevens is het mogelijk om dit bedrag maandelijks te laten uitkeren of deels op te sparen en in één keer te laten uitbetalen. Jij kiest zelf wat je belangrijk vindt!

Het gaat om een vaste functie voor welke is ingedeeld in schaal 8 van de cao Waterbedrijven. Het maximale bruto jaarinkomen op basis van een 40-urige werkweek bedraagt maximaal € 59.976,- incl. FAB . Bovenal zal je deel uitmaken van een prettige en uitdagende werkomgeving met betrokken collega’s en ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Quote vanuit jouw directe collega’s: “Je komt te werken in een super leuk team, waarin gebruik wordt gemaakt van elkaars sterke punten. Wij staan voor elkaar klaar en helpen waar nodig!”

Wil je meer informatie over onze organisatie? Kijk dan op onze site: www.werkenbij.pwn.nl

Werken bij PWN

Zonder water en natuur is er geen leven. PWN is drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder in één. Elk jaar leveren we zo’n 106 miljard liter drinkwater aan onze anderhalf miljoen klanten. En bieden onze natuurgebieden recreatie aan zo’n 6 miljoen bezoekers. Al 100 jaar leveren we vol trots duurzaam en uitstekend drinkwater en zorg voor de natuur.

Als VGM coördinator bij PWN speel je een sleutelrol in onze operaties, assetonderhoud en projectuitvoering. Je werkt in het team Installatieonderhoud, Procesvoering (Productie) of Service en Onderhoud Leidingen (Distributie) en rapporteert aan de desbetreffende teammanager. Je werkt veelal op of vanuit onze productielocaties in Andijk en Heemskerk danwel ons hoofdkantoor in Velserbroek en je werkt samen met de KAM-adviseurs uit het team Beleidsadvies en Planvorming Bedrijfsvoering. Je krijgt veel ruimte voor ontwikkeling en kennisuitwisseling.

Wil je samen met ons alles uit het water halen?

Dan ontvangen wij heel graag jouw cv en horen we graag hoe jij denkt een bijdrage te kunnen leveren  aan het verwezenlijken van onze ambities. Een klik op de button “solliciteer nu” en je bent een stap dichter bij het verwezenlijken van jouw ambities! Wil je eerst meer inhoudelijk weten over de functie? Dan kun je je vragen stellen aan Ronald Velt, teammanager Beleidsadvies en Planvorming, 06-51669778.

Een (screenings) onderzoek maakt verplicht onderdeel uit van de sollicitatieprocedure waarbij onderzoek wordt gedaan naar betrouwbaarheid en integriteit van de kandidaat. De exacte onderdelen van dit onderzoek zijn afhankelijk van de bij de functie behorend risiconiveau (niveau Midden).

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld, delen wel!